В лісах Харківщини виявлені порушення в ході рубки дерев

Державна екологічна інспекція у Харківській області зафіксувала порушення процедури рубки дерев у Ізюмському лісовому господарстві. Збитки, нараховані за порушення Санітарних правил в лісах України та Лісового Кодексу України, склали більше 700 тис. грн.



Відвідавши з перевіркою ДП «Ізюмське лісове господарство», держінспектори з охорони навколишнього природного середовища спільно з природоохоронними активістами встановили, що у Придінецькому, Піщанському та Студинецькому лісництвах відбувається незаконне вирубування дерев. Було знищено більше 500 дерев!!!






 

На адресу ДП «Ізюмське лісове господарство» Інспекція направила претензію з пропозицією добровільно відшкодувати нараховані збитки, також були направлені матеріали в порядку ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу України до Управління служби безпеки України в Харківській області.

Питання рубок у лісах України вже багато років не сходить зі шпальт засобів масової інформації та викликає великий суспільний резонанс. Який вихід? Існує думка, що оптимальним шляхом збереження природи є припинення втручання людини в її процеси. В реальності ж вплив людини на природу в минулому та сучасності є таким значним, що окремі природні комплекси не можуть ефективно функціонувати та навіть існувати без підтримки людини. Але, зауважимо, ПІДТРИМКИ, а не знищенні.

 


Більше інформації у відео за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=9Ddki6zUiVI

Довідка:

Санітарна рубка є одним з найголовніших заходів оздоровлення лісу. Такий спосіб дозволяє «омолодити» та «почистити» ліс, адже для санітарної рубки відбираються дерева, пошкоджені ентомологічними шкідниками, заражені грибками і вірусними хворобами, з деформованими стовбурами, поламані, вивалені, всихаючі, сухі та інші.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці