За недопуском до перевірки можливо «ховається» незаконне видобування корисних копалин?..

До Інспекції звернувся громадянин Н., який помітив, що  на території Валківського району ведеться видобуток корисних копалин, зокрема піску та глини у великих розмірах. Згідно з публічною кадастровою картою 4 земельні ділянки, на яких ведуться роботи, належать до ТОВ «ПРАЙМ АЛЬЯНС». 






Підприємство здійснює діяльність відповідно до КВЕДу, а саме добування піску, гравію, глин та інших корисних копалин, а також займається розробленням кар'єрів. Для перевірки законності користування підприємством надрами держекоінспектори  з 13 по 26 листопада 2020 року намагалися провести позаплановий захід в частині про використання та охорону земель та про використання і охорону надр.

Але інспекторів Державної екологічної інспекції у Харківській області ТОВ «ПРАЙМ АЛЬЯНС» до проведення перевірки допущено не було. Про що складено відповідний акт.

У відповідь на недопуск Інспекцією було направлено листи до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів реагування. Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення у відношенні до ТОВ «ПРАЙМ АЛЬЯНС».

Зазначимо, що відповідно до ст. 13 Конституції України, земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці