На Харківщині триває операція «Новорічна ялинка»

Для захисту зелених хвойних насаджень від вирубки у зимовий передноворічний період та з метою посилення державного контролю за охороною лісів на Харківщині щорічно проводиться операція «Новорічна ялинка».

Державною екологічною інспекцією у Харківській області з 1 по 21 грудня 2020 року перевірялись державні лісогосподарські підприємства. Під час таких перевірок було виявлено 10 випадків самовільних рубок хвойних насаджень на території державних лісогосподарських підприємств, за що до адміністративної відповідальності притягнуто 10 осіб на загальну суму 5 тис. 100 грн. Також, було розраховано збитки, завдані державі самовільним порубом хвойних зелених насаджень на загальну суму 3 тис. 060 грн. та пред’явлено 6 претензій порушникам природоохоронного законодавства.



Державна екологічна інспекція у Харківській області нагадує, що лісокористувачі мають право відпускати хвойні дерева лише за наявності супроводжуючих документів та товарного клейма на спилі кожної ялинки. Дерево без клейма вважається знесеним незаконно. А відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна рубка і пошкодження дерев тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від 510 до 1020 грн., а на посадових осіб - від 2550 до 5100 грн. Окрім того, по кожному факту порушень контролюючі органи розраховують збиток, завданий державі внаслідок незаконного знесення лісових красунь.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці