Чому відомий автохолдинг «злякався» екоперевірки?

До Інспекції звернувся громадянин К., який стурбований станом прибережено-захисної смуги Журавлівського водосховища у м. Харків.

Що ж непокоїть мешканця? Поблизу водосховища знаходяться автосалони, які начебто й нічого «поганого» не роблять, але кожен з автосалонів має свої автомийки, які здійснюють діяльність й тим самим забруднюють стоками водні ресурси водосховища; автомайстерні, які під час ремонту автомобілів утворюють небезпечні відходи (масла, фільтра, токсична тара). Для ведення такого виду діяльності підприємство повинно мати певний «набір» дозвільної документації.

Ці факти під час позапланового заходу 21 грудня 2020 року держінспектори намагалися перевірити в одному з автосалонів, а саме ТОВ «ФРУНЗЕ-ХОЛДИНГ».

Але інспекторів Державної екологічної інспекції у Харківській області керівництво ТОВ «ФРУНЗЕ-ХОЛДИНГ» до проведення перевірки не допустило. Про що складено відповідний акт. За недопуск до проведення перевірки посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП.

А також у відповідь на недопуск Інспекцією було направлено відповідні листи до ГУ Національної поліції в Харківській області та до Прокуратури Харківської області для вжиття відповідних заходів реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці