Посадові особи ТОВ «ФІШ-ТОРГ» перешкоджають виконанню обов’язків державним інспекторам з охорони навколишнього природного середовища Харківської області

До Державної екологічної інспекції у Харківській області (далі – Інспекція) впродовж 2020 року надходили чисельні звернення від громадян щодо діяльності ТОВ «ФІШ-ТОРГ» на Старогниличанському водосховищі Чугуївського району Харківської області, яка йде у розріз з природоохоронним законодавством та Конституцією України. Громадяни скаржились про обмеження посадовими особами ТОВ «ФІШ-ТОРГ» доступу до води, любительського рибальства та утворення смітників на узбережжі водосховища.

В ході здійснення заходів державного екологічного нагляду (контролю) з перевірки дотримання ТОВ «ФІШ-ТОРГ» природоохоронного законодавства Інспекцією впродовж 2020 та початку 2021 року неодноразово виявлялись порушення, які носять систематичний характер ТОВ «ФІШ-ТОРГ». За вказані порушення до адміністративної відповідальності притягнуто посадових осіб ТОВ «ФІШ-ТОРГ».

Наразі Інспекцією підготовано та надано до Державної екологічної інспекції України пропозиція/подання про скасування Режиму рибогосподарської експлуатації водного об’єкту на Старогниличанському водосховищі Чугуївського району Харківської області.

Не зважаючи на ситуацію, щодо порушення вимог природоохоронного законодавства, посадові особи ТОВ «ФІШ-ТОРГ» перешкоджають виконанню обов’язків державним інспекторам з охорони навколишнього природного середовища Харківської області шляхом недопущення до проведення перевірки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці