ЗЛОВЖИВАННЯ СЛУЖБОВИМ СТАНОВИЩЕМ

Шановні громадяни! 

Ми висвітлимо зараз інформацію, як деякі підприємства перешкоджають діяльності Інспекції. Проте, не дивлячись на  «намагання» таких горе-підприємств, нагадуємо всім суб’єктам господарювання, що основним завданням нашого контролюючого органу – є перевірка (планові або позапланові заходи контролю) підприємств на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства!!!

Отже, до Інспекції надійшло звернення від громадянина К., який стурбований екологічним станом одного з районів міста Харкова. З метою перевірки фактів викладених у зверненні, 25 січня 2021 року інспектори виїхали на перевірку ТОВ «АВТОЕНТЕРПРАЙЗ». Проте, керівник підприємства був відсутній на робочому місці.

Натомість, генеральний директор даного підприємства, Дмитро Ніконов, він же помічник народного депутата України, завітав до будівлі Інспекції з метою чи то «залякування», чи то дезорганізації роботи держекоінспекторів, прикриваючись депутатським посвідченням, він "вривався" до службових приміщень Інспекції, поводився неетично, звертався з підвищеною інтонацією  до держслужбовців, а також викликав наряд патрульної поліції, якому він так і не зміг пояснити причину свого виклику – ось так поводився гендиректор  ТОВ «АВТОЕНТЕРПРАЙЗ» під час проведення перевірки його підприємства. Можливо, підприємству є що приховувати та чого остерігатися, раз таку «виставу» розіграли.

Зазначимо, що до Інспекції надходять численні звернення щодо незадовільного стану екології  на Харківщині внаслідок діяльності підприємств. (За 2020 рік до Інспекції надійшло близько 500 звернень від громадян). Інспектори виїжджають на проведення перевірок після отримання погодження  від Держекоінспекції України та виконують свою роботу – беруть проби води, ґрунту, роблять заміри від стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря  з височенних труб та інше – і це за будь-яких погодних умов.

Ми виконували і будемо виконувати свою роботу – сумлінно, якісно і впевнено – не звертаючи увагу на перешкоди, протидію та саботаж з боку невдоволених підприємств, які підлягають перевірці.

Інспекція, державна установа, і ми діємо від імені держави і захищаємо екологічні права людини! Бо, відповідно до ст. 50 Конституції України кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці