Чи порушено лісове законодавство у Зміївському лісгоспі?

Вже не перший рік ДП «Зміївське лісове господарство» є об’єктом уваги Державної екологічної інспекції у Харківській області.

У червні на адресу Інспекції надійшло звернення від громадянина щодо незаконної вирубки лісу ДП «Зміївське лісове господарство» під видом санітарних рубок.

Довідка:

Діючі Санітарні правила в лісах України передбачають, що санітарні рубки – це вилучення з лісу сухостійних, усихаючих, дуже ослаблених, пошкоджених шкідниками, хворобами та внаслідок стихійних явищ і техногенних впливів окремих дерев або їхніх груп. Санітарні рубки можуть бути вибірковими (коли рубають поодинокі дерева або їхня група із запасом 5 і більше м3 на гектар) або суцільними (коли вирубують всі дерева на площі 0,1 га і більше).

 

З’ясувати чи дотримується вищевказане лісове господарство вимог природоохоронного законодавства в частині охорони, захисту, використання та відтворення лісів, екоінспектори сьогодні, 09 липня виїхали з позаплановою перевіркою.

Але! Інспекцію до проведення перевірки не допустили! По вказаному факту державними інспекторами складено відповідний акт та подано заяву до правоохоронних органів по факту перешкоджання посадовим особам Інспекції та вчинення перешкод для виконання покладених на них обов’язків.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці