На Харківщині сезон полювання почався з порушень

З метою посилення заходів державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів браконьєрства у сезон полювання на пернату дичину Державна екологічна інспекція у Харківській області, з перших днів мисливського сезону, проводить роз’яснювальну роботу з мисливськими колективами щодо недопущення порушення природоохоронного законодавства.

З відкриттям сезону полювання державними інспекторами виявлено 10 фактів порушення правил полювання на території Чугуївського району Харківської області та притягнуто до адміністративної відповідальності 10 осіб за частиною 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Серед основних порушень такі, як не заповнена картка обліку добутої дичини, відсутність документів на собаку мисливської породи та перебування споряджених мисливців на території угідь у темний час доби.




Нагадуємо, що відповідно до ст. 42 ЗУ «Про мисливське господарство та полювання» порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законами України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці