Державна екологічна інспекція у Харківській області відібрала перші проби пального в рамках ринкового нагляду

Державна екологічна інспекція у Харківській області розпочала відбір проб автомобільних бензинів та дизельного пального для перевірки їх якості у спеціалізованій лабораторії в рамках державного ринкового нагляду.

Перші проби пального було відібрано під час перевірок автозаправних станцій ТОВ «АЛЬЯНС ХОЛДИНГ» та ТОВ «ТАТНЄФТЬ-АЗС-УКРАЇНА», що розташовані в місті Харкові. За результатами висновків акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна» автомобільні бензини та дизельні палива цих підприємств відповідали вимогам Технічного регламенту, який встановлює вимоги до автомобільних бензинів та дизельного пального, що реалізуються на території України.

Слід зазначити, що початок лабораторних досліджень палив дозволить забезпечити ефективне здійснення заходів державного ринкового нагляду, кінцевою метою яких є захист життя та здоров’я громадян, фауни та флори, охорона навколишнього середовища та природних ресурсів.

В свою чергу даний захід також забезпечить захист споживачів від недоброякісного пального та сприятиме підвищенню якості пального, що відпускається автовласникам.




Слід вказати, що раніше фахівці Інспекції могли проводити лише документальні перевірки підприємств, що здійснюють реалізацію палив, перевіряючи наявність і правильність оформлення паспортів якості на пальне, а також документації, що засвідчує застосування процедури оцінки відповідності палива вимогам Технічного регламенту перед введенням його в обіг на ринку України.

Отже, Інспекції вдалося значно посилити роботу у сфері державного ринкового нагляду за обігом пального.

Одночасно Інспекція повідомляє, що за І півріччя 2021 року проведено понад 50 заходів державного ринкового нагляду, за результатами яких прийнято 70 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів щодо усунення виявленої невідповідності продукції вимогам Технічного регламенту. До порушників вимог законодавства про загальну безпечність нехарчової продукції застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 306,6 тисяч гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці