ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄ ВІДБІР ПРОБ ПАЛЬНОГО В РАМКАХ РИНКОВОГО НАГЛЯДУ

Державна екологічна інспекція у Харківській області продовжує здійснювати відбір проб автомобільних бензинів та дизельного пального для перевірки їх якості у спеціалізованій лабораторії в рамках державного ринкового нагляду.

Так, протягом жовтня місяця 2021 року проби пального було відібрано під час перевірки автозаправної станції ТОВ «БЕЛКОМ» (XADO PETROL), що розташована в місті Харкові.


За результатами висновків акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна» автомобільні бензини та дизельні палива цього підприємства виявились такими, що відповідають нормам Технічного регламенту, який встановлює вимоги до автомобільних бензинів та дизельного пального, що реалізуються на території України.

Інспекція буде продовжувати здійснювати в рамках заходів державного ринкового нагляду відбір зразків палив для проведення їх лабораторних досліджень, що має на меті попередження негативному впливу на навколишнє природне середовища шкідливих речовин, що утворюються в результаті згорання неякісного пального. Одночасно даний захід сприятиме захисту автовласників від споживання недоброякісного пального.

Одночасно Інспекція інформує, що за 9 місяців 2021 року проведено 80 заходів державного ринкового нагляду, за результатами яких прийнято 113 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів щодо усунення виявленої невідповідності продукції вимогам Технічного регламенту. До порушників вимог законодавства про загальну безпечність нехарчової продукції застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 306,6 тисяч гривень.

Таким чином, Інспекції вдалося значно посилити роботу у сфері державного ринкового нагляду за обігом пального.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці